COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Třešňovo-levandulový sirup

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Originální kombinace pro osvěžení

asi 2 litrů

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Třešňovo-levandulový sirup

Přísady:

750 g třešně odpeckované
500 ml voda
levandulové kvítky (cca 50 g)
750 g cukr třtinový
0,5 balíčky Cukr na sirup Dr. Oetker
2 ks citrón chemicky neošetřený

preparation

příprava

1

Na přípravu sirupu třešně vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a asi 10 minut povaříme. Odstavíme, necháme zchladnout a pomocí mixéru rozmixujeme. Poté přidáme levandulové květy, cukr, Sirup-fix a na plátky nakrájené citróny a uložíme přes noc do chladničky.

2

Druhý den scedíme přes sítko. Sirup přivedeme k varu a 5 minut povaříme. Odebereme případnou pěnu a horký sirup nalijeme do sterilních a nahřátých lahví. Láhve uzavřeme pečlivě víčkem a asi na 20 minut je dáme naležato.

Nutriční hodnoty na recept Třešňovo-levandulový sirup

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 8 kJ
2 kcal
783 kJ
187 kcal
Tuky 0.00 g 0.13 g
Sacharidy 0.45 g 45.46 g
Bílkoviny 0.00 g 0.29 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek