COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Třešňovo-levandulový sirup

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Originální kombinace pro osvěžení

asi 2 litrů

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Třešňovo-levandulový sirup

Přísady:

750 g třešně odpeckované
500 ml voda
levandulové kvítky (cca 50 g)
750 g cukr třtinový
0,5 balíčky Cukr na sirup Dr. Oetker
2 ks citrón chemicky neošetřený

preparation

příprava

1

Na přípravu sirupu třešně vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a asi 10 minut povaříme. Odstavíme, necháme zchladnout a pomocí mixéru rozmixujeme. Poté přidáme levandulové květy, cukr, Sirup-fix a na plátky nakrájené citróny a uložíme přes noc do chladničky.

2

Druhý den scedíme přes sítko. Sirup přivedeme k varu a 5 minut povaříme. Odebereme případnou pěnu a horký sirup nalijeme do sterilních a nahřátých lahví. Láhve uzavřeme pečlivě víčkem a asi na 20 minut je dáme naležato.

Nutriční hodnoty na recept Třešňovo-levandulový sirup

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 8 kJ
2 kcal
783 kJ
187 kcal
Tuky 0.00 g 0.13 g
Sacharidy 0.45 g 45.46 g
Bílkoviny 0.00 g 0.29 g