Vanilka je skutečným fenoménem a její aroma je nezapomenutelné. Vanilka je celosvětově nejoblíbenější sladká příchuť. Vanilka má bohatou historii a neméně zajímavý je i způsob jejího pěstování a využití.
Počátky vanilky můžeme najít v Mexiku, v oblastech kolem rovníku. Pěstovala se a využívala již v době Aztéků. Do Evropy se dostala až mnohem později, konkrétně v 16. století.
V současné době je nejznámějším místem pěstování vanilky africký ostrov Madagaskar. Pěstování, sklízení a zpracování vanilky si vyžadují trpělivost a pečlivost. Stejně vysoké nároky jsou kladeny na přepravu. Nevhodným zacházením by mohlo totiž dojít ke ztrátě typického aromatu.
Jste i vy příznivci vanilky? Tak neváhejte a přečtěte si o tomto koření více nebo rovnou zkuste některý z našich skvělých receptů!
Tradiční české vánoční cukroví, které nesmí chybět na žádném slavnostním stole. Pracny provoněné Holandským kakaem, Vanilkovým i Vanilínovým cukrem, ale i Skořicovým cukrem Dr. Oetker.
Zajímavá kombinace exotického manga s krémem ze Zlatého klasu Dr. Oetker, kterou zvládnete připravit za chviličku. Pro Dr. Oetker vytvořila foodblogerka Simply the blog.
Rychlý moučník se sušenkovým korpusem a lahodným dvoubarevným krémem ze Zlatého klasu Dr. Oetker. Pro Dr. Oetker připravila foodblogerka Victoria Stories.
Vanilka je jemným, vzácným a jedinečným kořením. Vanilkový lusk obsahuje nejméně dvě stě aromatických látek, jejichž kombinace je oceňována jako výjimečná.