COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Jak nakypřit těsto?

Rady a tipy

Způsobů jak nakypřit těsto existuje několik – jedlá soda, minerální voda, našlehané bílky… Tou neúčinnější metodou je bezesporu použití kypřicího prášku. Na poli kypřicího prášku drží prim Dr.Oetker, když v roce 1893 vylepšil kypřicí prášek do podoby jak jej známe nyní. O 120 let později pro Vás připravil Dr.Oetker další novinku na ještě zdravější nakypření těsta. 

Kypřicí prášek s vinným kamenem Dr.Oetker obsahuje vinný kámen, který je přirozenou součástí vína.

Co je to vinný kámen?

Vinný kámen neboli hydrogenvinan draselný je přirozenou součástí vína. Jedná se o jemný bílý prášek, který je vedlejším produktem při výrobě vína. Vinný kámen se tvoří v sudech s vínem během kvašení. Pochází z kyseliny vinné, která se přirozeně vyskytuje ve vinných hroznech. Napomáhá kontrolovat pH vína a také působí jako přirozený konzervační prostředek. 

Vyvážená receptura Kypřicího prášku s vinným kamenem Dr.Oetker zajistí vždy dokonalé nakypření těsta –reakce jedlé sody a vinného kamene způsobí přirozené nakypření těsta. Kypřicí prášek s vinným kamenem Dr.Oetker se používá stejně jako běžný Kypřicí prášek Dr.Oetker – stačí jej rozmíchat v 500g mouky a postupovat dle svého oblíbeného receptu. Vinný kámen se vysráží, pokud je víno vystaveno nižším teplotám.

Kypřící prášek (3 Výrobků)

* Velikosti výrobků neodpovídají skutečnosti